خطاب به استاندار جدید ایلام؛

وفاق، توسعه، ایلام

صرف‌نظر از تمامی کاستی‌ها و سهل‌انگاری دولت‌های گذشته، نگارنده چند سطر مختصر در مورد بابسته‌های وفاق و توسعه استان خطاب به استاندار بومی در روز اول شروع فعالیت مرقون می‌دارد، امید که  مورد عنایت قرار گیرد.
*دکتر محسن جمشیدی
مفهوم وفاق یک اصل اخلاقی و از مولفه‌های حکمت عملی محسوب می‌شود.
با انتخابات ریاست جمهوری دوره چهاردهم و پیروزی دکتر مسعود پزشکیان با شعار وفاق ملی، این مفهوم مهمترین وجهه و بنیادی برای شکل‌گیری دولت چهاردهم گشت. هر چند مفهوم وفاق ملی از منظرهای متفاوتی تعریف و تحلیل می‌شود اما خود مسعود پزشکیان به ساده‌ترین و رساترین شیوه این مفهوم را معنا نموده که: با هم دعوا نکنیم، وحدت و همدلی داشته باشیم، علی‌رغم اینکه دیدگاه‌ها و گرایشات سیاسی متفاوتی داریم...".
اگر بخواهیم موشکافانه به مساله بنگریم، دولت وفاق برای تحقق توسعه پایدار در تمامی زمینه‌ها شرایط سخت و دشواری را پیش روی دارد زیرا توسعه پایدار خود دارای سه ستون اصلی یعنی جامعه، اقتصاد و محیط زیست که  محرک‌های اصلی آن به شمار می‌روند، می‌باشد که هیچ کدام از این پایه‌ها مهیای شکل‌گیری این رویکرد نیست.
در عمل و در سطح ملی حقیقتاً بایستی نگاهی پایه‌محور، نو و بدیع به این مساله صورت پذیرد. برای تحقق این امر بایستی نیروهای نخبه، کار آمد، متعهد و همدل با فهم دقیق  از این استراتژی وارد بدنه اجرایی دولت شده و به چنین رویکردی در عمل، عمق و گستردگی بخشند. این رویکرد نوظهور برای به آزمون گذاشتن فرایندهای ایجاد اجماع، پارادایمی متفاوت در نحوه شکل‌گیری این فرایندها محسوب می‌شود که به جای تمرکز بر نتایج پایانی، بر کل فرایند شکل‌گیری مولفه، یعنی یادگیری، تغییر و شکل‌گیری معنای مشترک تاکید دارد. بنابرین وفاق اگر درست و در عمل اجرایی شود جامعه را در برابر مشکلات، بحران‌های داخلی و خارجی، مقاوم و همدل نموده و باعث درک صحیح رابطه بین وحدت و برابری ملی می‌شود.

اما در مورد وفاق و توسعه در استان ایلام  بایستی گفت که نهایتاً پس از کش و قوس‌های فراوان، دکتر احمد کرمی، فرزند بومی استان و از نیروهای عملگرای وزارت کشور، به عنوان نماینده‌ی اول اجرایی دولت وفاق ملی  در عروس زاگرس و پایتخت خادمین سیدالشهدا انتخاب و معرفی شد.
صرف‌نظر از تمامی کاستی‌ها و سهل‌انگاری دولت‌های گذشته، نگارنده چند سطر مختصر در مورد بایسته‌های وفاق و توسعه استان خطاب به استاندار بومی در روز اول شروع فعالیت شان مرقون می‌دارد، امید که  مورد عنایت قرار گیرد.
جناب اقای دکتر کرمی؛
حضرتعالی فرزند این استان هستید، تمامی کاستی‌ها را سال‌هاست که از نزدیک با چشم دل می‌بینید، لازم است شاخص‌های توسعه و آمار فلاکت (فقر، بیکاری، خودکشی و..) واقعی استان را ملاحظه و با استفاده از ظرفیت‌های موجود و صاحب‌نظران همین استان، نسخه‌ای فوری برای توسعه و برون‌رفت از این وضعیت تجویز و فریاد رسا و چشم بینای استان در هیات دولت باشید.
در راستای وفاق می‌بایست با تشکیل تیم مدیریتی قوی، منسجم، همدل و همراه، خط بطلانی بر نفاق، سهل‌انگاری مدیران ناکارآمد و پرادعا بکشید و به اسم وفاق با نیروهای ناکارآمد مماشات نکنید که وجود این افراد منجر به نفاق خواهد شد تا وفاق.
زیرساخت‌های توسعه‌ی استان در تمامی زمینه‌ها فشل و نیمه‌تمام رها شده‌اند، تدبیری بیاندیشید تا بدین منظور تمام ظرفیت‌های موجود و نهادهای مختلف را پای کار آورید، همین وفاق را در داخل استان به وجود می‌آورد.
نیروهای مستعد و با رزومه‌ی مدیریتی قوی و تحصیل کرده می‌توانند در راستای وفاق در استان حرکت کنند و جولان‌دهندگان سیاسی و ابن‌الوقت‌ها و منفعت‌طلبان که به جای سرباز، سربار خواهند شد را کنار بگذارید چون اینان بذر نفاق می‌کارند و امیدی به وفاق از سوی آنان نیست.
مشاوران و مدیران جوان، نخبه و همدل بهترین همراهان برای مسیر پرپیچ و خم موجود هستند ، نباید فرصت عرض اندام به وندالیسم‌های سیاسی داد ، این فرصت‌طلبان را از اطراف‌تان دور نمایند.
همانطور که نماینده ولی فقیه در استان، نماینده مجلس شورای اسلامی و حضرتعالی در مراسم معارفه عنوان نمودید وفاق را در عمل معنا نموده و خط بطلان بر تقسیم‌بندی جعلی شمال و جنوب بکشید و این دیوار فیک و برلین سیاسی را فرو بریزید ، تمامی ظرفیت‌های استان را با چشم واحد ببینید که تجلی وفاق خواهد بود.
نیک می‌دانید که ما مردمی خوش استقبال و بدبدرقه هستیم، فرصت خدمت نیز بسیار کوتاه است و گذرا. همانطور که مردم در مراسم معارفه‌تان سنگ تمام گذاشتند، در پایان دوره مسئولیت‌تان ترازوی عدالت با سنجش کارنامه‌ای که در مورد وفاق و شاخص‌های توسعه استان به جای می‌گذراید حکم می‌دهد، امید که با عملکرد خوب مورد عنایت مجدد همین مردم قرار بگیرید، ان‌شاءالله...
*دکتری علم سیاست و پژوهشگر سیاسی
تاریخ انتشار: ۲۱ آبان ۱۴۰۳ ساعت:22:15
نظرات ارسال نظر